Diamanten ringen en juwelen maken in de allerbeste kwaliteit, dat beloven wij u bij juwelier Thierens Van Wauwe. Na 4 generaties echt een huis van vertrouwen.

Diamant controle

Enkel de beste diamanten worden door ons geselecteerd.

Hierbij wordt gekeken naar de 4 C’s: Carat, Colour, Clarity en Cut. Oftewel het karaat, de kleur, de helderheid en de slijpvorm.

ring

CARAT

Het karaat is gewoonweg het gewicht van een diamant. Eén karaat komt overeen met 100 punten. Hoe groter het karaat van een steen hoe groter de waarde.

Diamant

COLOUR

De kleur van diamant is iets complexer. Dit delen we in in 2 categorieën: de witte of kleurloze diamant en de gekleurde diamant. Bij de witte diamant is de D-kwaliteit het hoogste, gevolgd door E,F,G,H,… tot Z. Wij selecteren voor u enkel D,E,F,G en H kwaliteit: de topkwaliteit. Van zodra je een 100% natuurlijk gekleurde diamant hebt (vb. geel, roos en blauw) dan zit je in een nog exclusievere categorie. Gekleurde diamanten zijn zoveel zeldzamer dat ze nog waardevoller zijn dan hun witte variant.

Zuidzee parels

CLARITY

De zuiverheid is heel bepalend voor de waarde van de diamant. Diamant is een natuurlijk product en bezit vaak kleine, inwendige onzuiverheden. Meestal zie je deze enkel met een loep of microscoop. Een diamant zonder insluitsels is loepzuiver (Loupe Clean LC) en zeer uniek/uitzonderlijk. Zo volgt een speciale zuiverheidstabel voor diamant die eindigt bij Piqué (P), waar de onzuiverheden wèl zichtbaar zijn met het blote oog. Deze kwaliteit wordt niet verkocht bij juwelier Thierens Van Wauwe.

diamont cut

CUT

De slijpvorm van diamant heeft ook een invloed op de prijs. De manier waarop de diamant geslepen wordt, is van cruciaal belang voor de schoonheid van de diamant. De ronde diamant, oftewel briljant, blijft sinds jaar en dag het meest populair. Andere slijpvormen kunnen het ontwerp van uw juweel unieker maken. Zo’n handgemaakte creatie zal uw persoonlijkheid extra benadrukken. Heel soms zijn slijpvormen dan weer onderheven aan trends; een mode van het moment.

HRD

Voor onze eigen ontworpen en handgemaakte Atelier TVW collectie selecteren wij de diamanten met de grootste zorg uit.

Wij kiezen enkel de mooiste diamanten: 100% natuurlijk, nooit behandeld, niet synthetisch, geen lab grown stenen en conflictvrije diamanten van de allerhoogste kwaliteit.

Bij elk diamantjuweel met een steen groter dan 0.50ct hoort bij juwelier TVW een certificaat. Dit certificaat geeft u informatie over onder andere de C’s. Je kan het als het ware zien als het paspoortje van uw diamant.

Deze certificaten worden opgemaakt door erkende en heel betrouwbare diamantlaboratoria: HRD, IGI en GIA.

Op deze manier geven wij onze klanten informatie, garantie en zekerheid bij de aankoop van een juweel voor het leven.

logo
Website design & development by